bodo z DAIKIN čistilcem zraka preteklost.

Suh zrak

Vzdrževanje primerne vlažnosti ščiti vaše dihalne poti. Suh zrak povzroča prekomerno izsušenost kože, oči in sluznice in veča tveganje za bolezni dihal.

Škodljivi delci

Napredna filtracija iz zraka odstrani bakterije, viruse, plesen, pršice, trde delce, cigaretni dim, cvetni prah in druge alergene ter onesnaževalce.

Neprijetne vonjave

Vonj po cigaretnem dimu, kuhanju, domačih živalih, razpršilih, odpadkih, plesni, toaletnih prostorih ipd. niža kvaliteto zraka v notranjih prostorih.

DAIKIN čistilci zraka

Z možnostjo samodejnega vlaženja prostorov.

Daikinovi čistilci s pomočjo patentirane tehnologije Streamer, aktivne plazme z ioni in visokokakovostnih filtrov odstranijo alergene, PM2,5 delce, prah, viruse in bakterije, neprijetne vonjave in še mnogo več.

Zrak v notranjih prostorih je običajno do 5-krat bolj onesnažen kot zunanji.

Neustrezno prezračevanje

S prezračevanjem začasno zmanjšamo količino škodljivih snovi, toksičnih presnovkov, neprijetnih vonjav in drugih notranjih onesnaževalcev. Žal v povprečju ne zračimo dovolj, hkrati pa s tem ne moremo pa preprečiti vdora zunanjih onesnaževalcev. Velik vpliv na naše zdravje imajo trdi delci (PM), ki jih v zrak izpuščata promet in industrija, še huje pa je pozimi, ko se kot dodatni onesnaževalec pridružijo kurilne naprave. Poleti je zrak onesnažen tudi zaradi večje koncentracije ozona, ki draži dihalne poti in povzroča astmatične napade.

Daikinov senzor zazna prisotnost prašnih in PM2,5 delcev, ki jih odstrani s pomočjo HEPA filtracije.

Cvetni prah in ostali alergeni

Medtem ko je cvetni prah ob cvetenju trav in dreves za nekatere zgolj sezonska tegoba, ki v notranje prostore vdira od zunaj, so pršice, hišni prah in dlaka domačih živali za alergike in astmatike vseprisotna celoletna nadloga. Kvaliteto bivanja v notranjih prostorih zmanjšujejo tudi razne vonjave in cigaretni dim.

Daikinov sistem filtrov iz zraka odstrani alergene in nevtralizira neprijetne vonjave.

Suh zrak

Medtem ko je vlažen zrak povzročitelj plesni, je suh zrak vir manj vidnih nadlog, ki so prav tako zdravju škodljive. Presuh zrak izsušuje kožo, lasišče in sluznico, s tem pa veča dovzetnost za slabo počutje, kašelj in okužbe dihal. Ravno sezona bakterijskih in virusnih obolenj je ponavadi obdobje najbolj suhega zraka, saj bivališča še dodatno ogrevamo.

Daikinov čistilec zraka z vlažilcem v prostoru vzdržuje optimalno vlago (40–50 %), enota Streamer pa razgradi viruse in bakterije.

Najnaprednejša DAIKIN Flash Streamer tehnologija

Patentirana tehnologija

Flash Streamer proizvaja posebne vrste plazmo, ki generira elektrone visoke hitrosti. Njihova oksidativna moč razgradi bakterije, viruse, plesni in formaldehid.

1000x bolj učinkovita plazma

Plazma, ki jo proizvaja Daikinov Flash Streamer, je 1000x bolj učinkovita pri čiščenju zraka kot klasična plazma, ki jo za čiščenje zraka uporabljajo čistilci zraka ostalih proizvajalcev.

Elektroni visoke hitrosti

Zelo hitri elektroni, ki jih generira Flash Streamer, se v zraku združijo z kisikom in dušikom in delujejo oksidativno. Oksidacija dekompozicijsko učinkuje na širok spekter škodljivih delcev in organizmov v zraku, kot je na primer tudi fomaldehid. Slednji je rakotvoren in se nahaja v številnih kemikalijah in izdelkih, kot so iverne plošče, gospodinjski izdelki, lepila, sintetično blago, premazi papirnih izdelkov ter vlaknene in vezane plošče.

Virusi: Flash Streamer je po 1 uri obsevanja inaktiviral 93,65 % , po 3 urah pa kar 99,97 % koronavirusa (SARS-CoV-2). Vir: “Poročilo raziskave o inaktivacijskem učinku ionskega generatorja plazme (Daikin Streamer) na SARS-CoV-2”, ki ga je pripravil Shigeru Morikawa, Oddelek za veterino, predmet Mikrobiologija, na univerzi Okayama University of Science.

Rezultat preizkusa odstranitve virusa A-H1N1 po 1 uri: 99,9 %. Podjetje, ki je izvedlo preizkus: Raziskovalni center za okoljske vede Kitasato; Potrdilo o rezultatu preizkusa: 21_0026.

Bakterije: Metoda preizkusa: Pritrditev preizkusnega kosa, nacepljenega s tekočino z bakterijami, na zgornjo stran filtra za zbiranje prahu, vgrajenega v čistilnik zraka, delujočega v preizkusnem prostoru s površino 25 m³. Preštetje števila živih bakterij po petih urah. Rezultat preizkusa: Zmanjšano za več kot 99 odstotkov v petih urah. Preizkusna enota: Preizkus izveden z MCK55S (japonski model), modelom, ki je enak seriji MCK55W (turbo delovanje). Podjetje, ki je izvedlo preizkus: Japan Food Research Laboratories (Japonski prehrambeni raziskovalni laboratoriji). Številka preizkusa: 15044988001-0201.

Med delovanjem streamerja so bili obsevani različni alergeni oz. razpad proteinov v alergenih je bil potrjen z uporabo metode ELISA, s kataforezo ali z elektronskim mikroskopom (skupni raziskovalni projekt z univerzo Wakayama Medical University). Primer preizkusa: ‘Cvetni prah japonske cedre Cryj-1’; Rezultat preizkusa: 99,6 odstotkov ali več razgrajenega in odstranjenega v 2 urah.

Rezultat preizkusa: 99,6 % ali več razgrajenih in odstranjenih spor plesni (Cladosporium) v 24 urah. Podjetje, ki je izvedlo preizkus: Japan Food Research Laboratories (Japonski prehrambeni raziskovalni laboratoriji). Številka preizkusa: 204041635-001.

Samodejno delovanje

Indikatorji onesnaženosti zraka v prostoru. Senzorji skrbijo za avtomatsko povečano delovanje čistilca ob povečanju onesnaževal v prostoru. Indikacijske lučke je možno zatemniti ali izklopiti.

ŽIVLJENJSKA DOBA FILTROV JE 10 LET.

Praktično neslišno delovanje

Zahvaljujoč inovativni sestavi je delovanje čistilca izjemno tiho in primerno tako za spalnico kot za delovne prostore.

Primerjava med modeloma

MC55WMCK55W
Vlaženje
Vodni filter
Senzor za vlažnost
Srebrovi ioni
Flash Streamer
Hepa Filter
Dezodorirni filter
Aktivna plazma
Senzor za prah
Senzor za vonjave
Senzor za PM2.5 delce

Zmogljivo in naravno vlaženje brez meglice in stroška destilirane vode

Okolje s primerno vlažnostjo ščiti vašo kožo in sluznico v ustih, grlu in nosu, kar je pomembno, saj vas vlažna sluznica ščiti pred virusi in bakterijami. Primerna vlažnost v notranjih prostorih je še posebaj pomembna v zimskih mesecih, ko je količina vlage v zraku izredno nizka.

  • ni stroška z destilirano vodo, saj se uporablja voda iz pipe
  • življenska doba vodnega filtra je 10 let
  • kapaciteta rezervoarja za vodo je 2,7 l
  • zmožnost vlaženja je 500ml na uro

Prilagodljivo in samodejno vlaženje
Naprava MCK55W prikazuje stopnjo vlažnosti in omogoča nastavitev samodejnega vzdrževanja treh različnih stopenj vlažnosti: 40%, 50% ali 60%.

Flash Streamer
S pomočjo delovanja Flash Streamerja je preprečen razvoj bakterij na vodnem filtru.

Sestava čistilca in vlažilca zraka MCK55W

Cenik & Naročilo

Primerjava med modeloma

MC55WMCK55W
Vlaženje
Vodni filter
Senzor za vlažnost
Srebrovi ioni
Flash Streamer
Hepa Filter
Dezodorirni filter
Aktivna plazma
Senzor za prah
Senzor za vonjave
Senzor za PM2.5 delce