Pon-Sob: 08:00 - 20:00

Stopite v stik z nami.

Garancija

Na vse naše naprave in storitve.

Pokličite nas! 051 780 052

Pokličite našega svetovalca!

[layerslider id=""]

051 780 052

Povpraševanje za Gorenje

Gorenje

Akcija 2018

Preverite Gorenje naprave po akcijskih cenah!

Gorenje Klime

Vroče ali hladno, poletje ali zima – klimatske naprave Gorenje bodo vedno naredile vaš dom prijeten.

Gorenje klimatske naprave so namenjene za posamezne stanovanjske enote.

Gorenje klimatske naprave so namenjene za klimatizacijo v posameznih stanovanjskih enotah in pisarnah. Vendar pa niso namenjene za klimatizacijo v drugih prostorov (proizvodnja, industrijske delavnice itd.), ker se pogoji v takšnih prostorih razlikujejo od pogojev, potrebnih za normalno delovanje teh naprav (prah, kovinski prah, agresivne snovi itd.).

Zakaj Gorenje?

Odlična kakovost, širok izbor modelov, privlačna oblika, učinkovito delovanje in razumna cena bo najbolje ustrezala vašim potrebam in željam. Poleg tega je njihova življenjska doba dolga, zagotovljeni pa so tudi servisni in rezervni deli. Več kot 300 pooblaščenih servisnih tehnikov v Sloveniji in tujini bo zagotovilo hitro in kakovostno vgradnjo naših aparatov ter jih po potrebi vzdrževalo in servisiralo.

Hlajenje in ogrevanje

Gorenje klimatske naprave so namenjene hlajenju prostorov in dodatnemu ogrevanju v prehodnih sezonah (spomladi in jeseni). Vsi klimatski sistemi za ogrevanje uporabljajo načelo toplotne črpalke. Ne proizvajajo energije kot električni grelniki ampak ga prestavijo iz okolice v prostor, kjer se sprosti (višja temperatura). To zahteva le tretjino energije; drugi dve tretjini pa sta pridobljeni iz okolja, skoraj brez stroškov. Dokler je temperatura okolice nad 0 ° C, je to zagotovo najbolj gospodaren sistem ogrevanja. Idealen je tudi za dodatno ogrevanje v prehodnih sezonah; v obmorskih regijah pa se lahko celo uporablja pozimi. Visoko učinkovite inverterske klimatske naprave se lahko uporabljajo tudi za dodatno ogrevanje pozimi, odvisno od zunanjih pogojev (temperatura, vlažnost, vetra itd.).

Prenosne klimatske naprave

Prenosni klimatski sistemi tudi temeljijo na tehnologiji inverterja, ki omogoča tiho in energetsko učinkovito delovanje. Poleg tega je uporaba zelo preprosta. Preprosto postavite klimatsko napravo v prostor, ki ga želite ohladiti in skozi okno namestite cev za izpušni zrak ali ga priključite na odtočno povezavo.

Ergonomsko oblikovana ročica na vrhu klimatske naprave omogoča enostaven premik naprave iz ene sobe ali celo iz ene zgradbe v drugo.

Eleganten in diskreten dizajn se bo mešal z vsemi ambientov. Te naprave imajo tudi večino dodatnih funkcij, ki jih imajo Gorenjeve standardne inverterske klimatske naprave.

Večfunkcijske klimatske naprave

Gorenje zagotavlja visokozmogljivo tehnologijo, ki zagotavlja učinkovito porabo energije in optimalno delovanje aparata. Enosmerni rotacijski kompresorji omogočajo, da se te naprave optimalno odzivajo na naše potrebe, saj hitro dosežejo želeno temperaturo in jo nato natančno vzdržujejo.

Ena zunanja enota omogoča povezavo do štirih notranjih enot, da se prihranijo namestitvena dela in prostor. Izbira notranjih enot vključuje običajne stenske enote in kasetne enote. Vsi modeli so lahko priključeni na eno zunanjo enoto. Ena zunanja enota bistveno zmanjša stroške namestitve, ker je potreben samo en vod; poleg tega pa ta rešitev rešuje tudi veliko prostora.

 

Učinkovitost klimatskega sistema

Gorenje že dalj časa izpolnjuje zahteve evropske direktive. To pomeni visoko energetsko učinkovitost aparata in nizko porabo energije.

SEER (sezonsko razmerje energetske učinkovitosti) za hlajenje in SCOP (sezonski koeficient učinkovitosti) za ogrevanje označujeta razmerje med vhodno in izhodno hladilno ali ogrevalno močjo pri različnih pogojih.

SEVER, višji od 5.1 in SCOP nad 3.4, pomenita, da so klimatske naprave serije DC Inverter v razredu A po energetski varčnosti. S SEER nad 5,6 in SCOP nad 4 se ponašajo klimatske naprave Super DC Inverter uvrščene v energetski razred A +.

Tiho delovanje

Pametna zasnova in odlični materiali za posamezne dele klimatske naprave, zlasti izmenjevalca, ventilatorja in lopute, omogočajo gladek in ustrezen pretok zraka skozi napravo tudi pri nizki hitrosti. Najnižja hitrost vrtenja ventilatorja neposredno povzroča tišje delovanje klimatske naprave.

Kompaktna oblika

Kompaktne naprave ponujajo tiho in ekonomično delovanje ter avtomatsko preklapljanje med hlajenjem in ogrevanjem. Digitalna daljinska enota omogoča preprosto nastavitev. Druga možnost je, da se lahko zanesete na tovarniške prednastavitve.

Avtomatsko delovanje

Ko izberete avtomatsko delovanje, bo klimatska naprava uporabljala temperaturni senzor za nadzor optimalnega načina delovanja med ogrevanjem, hlajenjem ali razvlaževanjem.

Samodejni ponovni zagon

V primeru okvare napajanja se funkcija samodejnega ponovnega zagona zagotovi, da naprava še naprej deluje z zadnjimi shranjenimi nastavitvami.

Nočni način delovanja

Nočni način delovanja omogoča samodejno povečanje ravni hlajenja ali zmanjšanje ravni ogrevalne moči za 1 ° C v prvih dveh urah delovanja. Takšne nastavitve temperature se nato vzdržujejo v naslednje 5 ur. Nato se nočni način samodejno izklopi.

Zračni deflektorji

Ko se zrak ohladi, se zračni deflektorji zavrtijo v nasprotni smeri urinega kazalca, to je naravnost in naprej. Tako je hladen zrak usmerjen proti stropu, kar omogoča hitro in enakomerno hlajenje prostora. Pri segrevanju se odbojne plošče vrtijo navzdol, ki omogočajo hitro in enakomerno zvišanje sobne temperature.

Turbo način

Funkcija turbo načina omogoča doseganje nastavljene temperature v najkrajšem možnem času. Prikazovalnik LED na klimatizatorju prikaže vaše nastavitve in vam zagotovi vse informacije, ki jih morda potrebujete.

Razvlaževalec

Klimatska naprava bo samodejno preklapljala med ogrevanjem in prezračevanjem, kar omogoča visoko razvlaževalno delovanje. Sobna temperatura in vlažnost tako ostane na stalni ravni.

Samočistilna funkcija

Ko je naprava v funkciji hlajenja, samočistilna funkcija samodejno posuši toplotni izmenjevalec v notranji enoti po obratovanju in jo pripravi za naslednji delovni cikel. To preprečuje nastanek bakterij in posledičnega vonja iz klimatske naprave.

Detekcija puščanja hladilnega sredstva

Klimatska naprava samodejno zazna morebitno puščanje hladilnega sredstva, kar omogoča dodatno zaščito kompresorja.

Filter srebrovih ionov

Tudi v zelo majhnih koncentracijah srebrovi ioni lahko uničijo bakterije in mikroorganizme, saj absorpcija teh ionov v celice uničuje celično strukturo in zmanjšuje vnos snovi, ki so potrebne za njihovo življenje. Zato ti ioni učinkovito preprečujejo nadaljnje celične delitve, kar povzroči uničenje bakterij. So brez vonja, sterilni in niso škodljivi za zdravje ljudi. Srebrovi ioni se uporabljajo za razkuževanje Legionelle v prostorih za rekuperacijo in bazenih, hladilnih stolpih, za zdravljenje opeklin in kožne bolezni ter za mnoge druge namene, kjer je sterilizacija ključnega pomena.

Filtri z aktivnim ogljem

Filter z aktivnim ogljem odpravlja nekatere vonjave, kot je amoniak (NH3), deaktivira škodljive kemične pline, kot je formaldehid (HCHO), in odstranjuje delce nečistoč v zraku.

Antibakterijski filter

Biološki filter vsebuje naravni biološki encim. Eko-filter zajema drobne delce prahu, bakterij, gliv in mikrobov. Biološki encim razgrajuje celične stene, ki učinkovito ubijajo te organizme. Naravni encimi v biološkem filtru lahko preprečijo veliko okužb, saj ubijejo do 93% bakterij.

C-vitaminski filter

Ta filter napolni zrak z vitaminom C, ki mehča kožo in zmanjšuje stres. Življenjska doba tega filtra je dve leti.

Ionizator

Ionizer je naprava, ki ustvarja negativne ione in jih oddaja v prostor. Človeški organizem potrebuje negativne ione za metabolizem celic in za vse vitalne telesne funkcije. Pomanjkanje ionov povzroča probleme s dobavo krvi v možgane in druge organe ter upočasni izločanje škodljivih snovi iz telesa. To povzroča slabo počutje, utrujenost, razmišljamo in počasi reagiramo, občutimo napetost in razdražljivost. Telesni znaki vključujejo suho grlo, razdražene oči, hripav glas, zamašen nos, kašelj in omotico. Zato so negativni ioni enako pomembni kot vitamini in minerali. Pomanjkanje negativnih ionov v prostoru je posledica nabrane statične elektrike na sintetičnih materialih, televizijskih in računalniških zaslonih ter drugih napravah. Ta statični naboj privlači negativne ione. Količina negativnih ionov se zmanjša tudi s centralnim ogrevanjem, visokonapetostnimi električnimi vodi, prahom, cvetnim prahom, bakterijami in različnimi delci, ki letijo po zraku. V gozdovih, ob morju, jezerih in slapovih je kar 50.000 ionov na kubični centimeter; v zaprtih prostorih pa njihova koncentracija lahko pade pod 50 ionov / cm3. Najnižja še vedno sprejemljiva koncentracija za dobro počutje je 1000 ionov / cm3.

Delovanje in prednosti pretvornika

Večji prihranki energije

do 30% v primerjavi s klasičnimi klimatskimi napravami in sicer zaradi prilagodljive nastavitve moči glede na dejanske zahteve . Tako pride do manjše porabe nergije zaradi prekomernega segrevanja ali hlajenja glede na nastavljeno temperaturo, ki se pojavli pri običajnih klimatskih napravah zaradi pogostega vklapljanja in izklapljanja kompresorja.

Optimalna regulacija temperature

Klimatska naprava doseže nastavljeno temperaturo zelo hitro in jo vzdržuje z manjšimi nastavitvami v območju +/- 0,5 ° C

Izboljšana učinkovitost ogrevanja

Zaradi možnosti povečanja hitrosti kompresorja in s tem izhodne moči naprave se učinkovitost ogrevanja zviša za 30%. Tako naprava zagotavlja ustrezno ogrevanje tudi kadar je zunanja temperatura zelo nizka. Naprava lahko deluje pri zunanjih temperaturah do -15 ° C.

Zmanjšanje hrupa

Klimatska naprava deluje pri polni moči le, dokler ni dosežena nastavljena temperatura. Nato je treba vzdrževati samo temperaturo kar znatno zmanjša potrebno moč, kar pomeni tudi manjši hrup. Vse klimatske naprave so napolnjene z okolju prijaznim hladilnim plinom R410A. Da bi zmanjšali škodljive učinke na ozonski plašč, sta bila razvita dva hladilna sredstva za klimatske naprave: R407C in R410A. Z hladilnim sredstvom R407C za ponovno polnjenje je treba izčrpati celotno količino in jo zamenjati z novim polnjenjem ustrezne količine. Tlak v hladilnem sistemu, napolnjen z R410A, je precej višji kot v sistemih z R407C

Sistemi s hladilnikom R410A zahtevajo montažo težkih delov in natančnejšo izdelavo klimatskih naprav.

Moč klimatske naprave

Preden izberete klimatsko napravo, izračunajte potrebno moč ob upoštevanju površine prostora, št. oken, števila oseb in dodatnih virov toplote. Informativni izračun za nekatere velikosti sob je podan v tabelah za določene naprave. Prodajalce klimatskih naprav lahko zaprosite, da vam pomagajo pri izračunu ali sami izračunate potrebno moč in sicer po naslednji formuli.

Na podlagi izračunane zahtevane moči hlajenja izberite ustrezno klimatsko napravo glede na hladilno moč, določeno v katalogu.

Izberite tisto, ki je najbližja izračunani zahtevani moči. Izračun je približen za prostore višine 2,5 m in standardno kakovost gradnje.

Območje delovanja aparata je določeno v navodilih za uporabo. Nazivna moč aparata se meri v skladu s standardom EN 14511 in se ne spreminja v delovnem območju

Za izbiro klimatske naprave z ustrezno močjo je treba upoštevati te parametre.

Površina prostora m2 x 70 = W

Površina oken na sončni strani m2 x 30 = Š

Število prisotnih oseb x 100 = W

Skupna moč dodatnih virov toplote v W x 1 = W

ZAHTEVANA HLAJENJE HLAJENJA = W 18

Montaža klimatske naprave

Notranja enota mora biti nameščena tako, da zračni tok ni usmerjen na ljudi v prostoru.

Montaža zunanje enote:

Če je klimatska naprava nameščena v stanovanjski zgradbi je na balkonu najlažje namestiti zunanjo enoto. Namesto tega se lahko namesti tudi pod okno, na streho ali na podstrešje (če je ustrezno prezračeno).

V stanovanjski hiši se zunanja enota lahko montira na tla na balkonu, na streho, na podstrešje (če je prezračevanje primerno) ali kamorkoli drugam na steno

Upoštevajte težo klimatske naprave in izberite sobo, kjer hrup in vibracije ne bodo nikogar motili.

Izberite mesto, kjer zračni tok in zvočni tlak, ki ga povzroča klimatska naprava, ne bodo motili okolja.

Če za hišo veljajo predpisi o zaščiti dediščine, se posvetujte z ustreznim organom oblasti.

V vsakem primeru vedno namestite zunanjo enoto na način, ki je najmanj vsiljiv za prvotno zasnovo stavbe (zadnja stran stavbe, tla, podstrešje itd.).

Garancija Gorenje zagotavlja dvoletno garancijo za vse klimatske naprave, kot je navedeno v garancijski izjavi, priloženi napravi.

S pravo temperaturo zraka, napolnnjenega s svežim in čistim zrakom! Brez hrupa, saj so tehnološko napredne klimatske naprave popolnoma prilagojene sodobnemu življenjskemu stilu. Številne funkcije bodo poenostavile nadzor, oblikovanje pa ne bo motilo estetike vašega doma.

Sodobna zasnova klimatskih naprav Gorenje je primerna za vsak prostor. Kjerkoli želite!

6 A in A + energetski razred

Modeli:

BOP BOP FTXB25C
BOP FTXB20C
BOP FTXB35C
BOP FTXB50C
BOP FTXB60C
BOP RXB20C
BOP RXB25C
BOP RXB50C
BOP-FTXB25C
BOP-FTXB35C
BOP-FTXB50C
Bluevolution BOP FTXB35C
Bluevolution Comfort FTXP25K3
Bluevolution Comfort FTXP35K3
Bluevolution FTXM25M
Bluevolution RXB35C
Bluevolution RXM25M9
Bluevolution RXP25K3
Bluevolution RXP35K3
Comfort FTX50K
Comfort RX50K
DAIKIN-FVXS25F/RXS25L
EMURA FTXJ20M
EMURA FTXJ25M
EMURA FTXJ50M
ERLQ008CV3 Altherma LT
Emura FTXG20LW
Emura FTXG25LW
Emura FTXG35LW
Emura FTXG50LW
Emura FTXJ35MW
Emura RXB25C
Emura RXB35C
Emura RXG20L
Emura RXG25L
Emura RXG35L
Emura RXG50L
FLXS25B
FLXS35B9
FLXS50B
FTX20JV
FTX25KV
FTX35KV
FTX50GV
FTXB25C
FTXB35C
FTXB50C
FTXG20LS
FTXG25LS
FTXG25LS
FTXG25LW
FTXG35LS
FTXG35LS
FTXG50LS
FTXG50LS
FTXJ35MS
FTXLS25K3
FTXLS35K3
FTXM25M
FTXM35M
FTXM35M
FTXM35M/RXM35M A
FTXP35K3
FTXS20K
FTXS25K
FTXS35K
FTXZ25N
FTXZ35N
FTXZ50N
FTXZ50N
FVXG25K
FVXG35K
FVXS25F
FVXS25F
FVXS35F
FVXS35F
FVXS50F
PERFERA FTXM20M
PERFERA FTXM50M
RX25K
RX35K
RX50GV
RXB25V-BOP
RXB35C
RXB50C
RXM25M
RXM35M
RXM35M9
RXP35K3-
RXS20K
RXS25K
RXS25L
RXS25L
RXS35L Professional
RXS42L
RXS50K
RXS50L
SENSIRA FTXF20A
SENSIRA FTXF25A
SENSIRA FTXF35A
SENSIRA FTXF50A
SENSIRA FTXF60A
STYLISH FTXA20A
STYLISH FTXA25A
STYLISH FTXA35A
STYLISH FTXA42A
STYLISH FTXA50A
URURU SARARA FTXZ25N

O Podjetju

Spoznajte KlimaNaprave.si

Specializirani smo za dobavo, montažo in servis naprav Gorenje.

Pomembno nam je zagotavljanje najvišje kakovosti za stranke in ponosni smo na svoje dobro ime na področju klimatizacije. Prizadevamo si, da ohranimo dobro ime, ne glede na nalogo, saj vsem svojim strankam zagotavljamo profesionalnost in ažurnost.

9 USODNIH NAPAK pri izbiri klime

Najbolj pogoste napake, za katere morate vedeti. Vpišite svoj email naslov za brezplačen priročnik.

[contact-form-7 id=”1332″]

SVETOVANJE: 051 780 052