Pon-Sob: 08:00 - 20:00

Stopite v stik z nami.

Garancija

Na vse naše naprave in storitve.

Pokličite nas! 030 232 000

Pokličite našega svetovalca!

[layerslider id=""]

030 232 000

Izpolnite obrazec in pomagali vam bomo

Predsezonska

Akcija 2018

Preverite naprave po akcijskih cenah!

Katero klimo izbrati? 5 Nasvetov za pravilno izbiro

Katero Klimo Izbrati

Najboljše in najbolj zanesljive klimatske naprave prihajajo od japonskih proizvajalcev, kot so: Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba, Fujitsu in Panasonic. Vsi ti proizvajalci imajo  v svoji ponudbi izdelkov več razredov:

Mono split

sistem sestavlja ena zunanja in ena notranja enota in je daleč najbolj prodajana vrsta naprav. Razpon razpoložljivih moči je med 2 in 10 kW, najbolj iskana različica pa je 3,5 kW, kar zadostuje za ohlajevanje prostora velikega okoli 35 kvadratnih metrov. Obstajata dve izvedbi tega sistema – fiksna hitrost, stalno delovanje kompresorja in pretvornik s spremenljivim delovanjem kompresorja. Vse razpoložljive klimatske naprave v naši ponudbi so zmogljivost pretvornika.

Multi split

sistem sestavlja dve ali več notranjih enot in ena zunanja enota, idealna za hlajenje več sob hkrati. Njihov razpon moči je običajno med 4,0 in 18 kW, vsi pa so inverterji.

Velikost oziroma moč klimatske naprave

Različni trgi imajo različne kriterije, ki jih je treba upoštevati pred izbiro velikosti klimatske naprave. V tem vodiču podajamo le skupne smernice za izbiro prave velikosti klimatske naprave.

Vrsta doma

Ta merila vam lahko ponudijo idejo o količini toplote, ki jo naprave proizvedejo in o kakovosti izolacije. Na primer: neizolirani ali leseni zidovi zahtevajo dodatno zmogljivost klimatske naprave. Poleg tega število oken vpliva na velikost oziroma moč klimatske naprave, ki jo potrebujemo.

Velikost sobe

Določite prostor sobe v kvadratnih metrih

Položaj sobe

Pomembno je tudi ugotoviti, v kateri smeri je najbolj izpostavljena stena prostora. To je, katere stene prostora so najbolj izpostavljene zunanjosti. Na primer: ali ta soba dobi veliko sončne svetlobe? Če ja, se mora velikost  povečati, da se zagotovi dovolj zmogljivosti za hlajenje in ogrevanje.

Streha / Tla

To je še en dejavnik, ki vpliva na velikost klimatske naprave. Če ima prostor visok strop ali neizkoriščen tloris, je potrebna višja zmogljivost.

Število ljudi in električni aparat v sobi
Večja je število, bolj vroča bo soba oz prostor za kar potrebujete večjo zmogljivost klimatske naprave.

Uhajanje zraka

Uhajanje zraka je odvisno od tega, kako pogosto se odpirajo vrata in okna. Vsakič, ko so okna ali vrata odprta pride do izmenjave temperature zunanjega zraka z notranjim. Če se to zgodi prevečkrat, bo v klimatska naprava streška ohranjala sobno temepraturo, ki jo nastavimo.-

O Podjetju

Spoznajte KlimaNaprave.si

Specializirani smo za dobavo, montažo in servis klimatskih naprav različnih blagovnih znamk.

Pomembno nam je zagotavljanje najvišje kakovosti za stranke in ponosni smo na svoje dobro ime na področju klimatizacije. Prizadevamo si, da ohranimo dobro ime, ne glede na nalogo, saj vsem svojim strankam zagotavljamo profesionalnost in ažurnost.

9 USODNIH NAPAK pri izbiri klime

Najbolj pogoste napake, za katere morate vedeti. Vpišite svoj email naslov za brezplačen priročnik.

[contact-form-7 id=”1332″]

SVETOVANJE: 030 232 000