Pon-Sob: 08:00 - 20:00

Stopite v stik z nami.

Garancija

Na vse naše naprave in storitve.

Pokličite nas! 051 780 052

Pokličite našega svetovalca!

Daikin Ururu Sarara

Daikin Ururu Sarara združuje učinkovitejše hladilno sredstvo in 5 načinov za ustvarjanje popolnega udobja, z izjemno nizkimi vplivi na okolje in zelo nizko porabo energije.

Ogrevanje prostora pozimi pogosto izsuši zrak, kar lahko povzroči bolečine v grlu, prehlad ali druge zdravstvene zaplete. Poleti, tudi z povprečnimi temperaturami, je visoka vlažnost lahko zelo neprijetna. Če želite uživati v popolnem udobju, potrebujete več kot le uravnavanje temperature, potrebno je tudi uravnavanje vlažnosti, v kombinaciji z dovodom svežega zraka. Daikinova nova enota Ururu Sarara z edinstveno kombinacijo vlaženja, razvlaževanja, prezračevanja in čiščenja zraka, vam zagotavlja točno takšno udobje, kot si ga želite v svoji sobi skozi vso leto.

Daikin Ururu Sarara

Popolno uravnavanje klime z vlaženjem in razvlaževanjem, čiščenjem zraka ter prezračevanjem; z vrhunsko zmogljivostjo ogrevanja in hlajenja


FTXZ-N / RXZ-N

 • Energetska učinkovitost v razredu A +++
 • Edina stenska klimatska enota, ki omogoča hlajenje, ogrevanje, prezračevanje, filtriranje zraka ter razvlaževanje ali vlaženje zraka v eni napravi
 • Možnost doplačla za Wifi modul za upravljanje s klimo od kjerkoli preko mobilne aplikacije
 • Samodejno čiščenje zračnega filtra
 • Inteligentni senzor, ki pokriva tri področja prostora, aktivno zmanjšuje porabo elektrike in preprečuje občutek prepiha
 • Deluje skoraj neslišno (z najmanj 19 dB)
 • Edinstvena kombinacija vlaženja, sušenja, čiščenja zraka, prezračevanja ter gretja in hlajenja v enem sistemu.
 • Tri-področno inteligentno oko: zračni tok je usmerjen na območje, kjer senzor ne zaznava nobenega gibanja. Zaznavanje poteka v treh smereh: levo, spredaj in desno. Če v prostoru ni zaznanih ljudi, bo enota samodejno preklopila na energijsko varčno nastavitev.
 • Spletni krmilnik (izbirno): upravljajte notranjo enoto od kjerkoli z aplikacijo prek lokalnega omrežja ali interneta in tako nadzorujte porabo energije (z doplačilom).
 • Prva toplotna črpalka **zrak-zrak** s hladilnim plinom R-32 na evropskem trgu.
 • Vrednosti energetske učinkovitosti so v celotnem razponu A +++ pri hlajenju in gretju.
 • Zahvaljujoč samočistilnemu sistemu ni več potrebno čistiti filtra.
 • Klimatska enota premore kot šepet tiho delovanje, saj je delovanje enote komaj slišno. Raven zvočnega tlaka je znižana na 19dBA!
 • 3D zračni tok kombinira navpično in vodoravno samodejno usmerjanje za razširjanje pretoka hladnega ali toplega zraka do vseh kotov, tudi v velikih prostorih.
 • Ururu Sarara je dobitnik nagrade za dizajn Reddot leta 2013.

 

1. Ururu – vlaženje zraka, brez uporabe ločene zaloge vode

Hitro in učinkovito vlaženje

Edinstveni vgrajeni vlažilni element v zunanji enoti absorbira vlago iz zunanjega zraka in jo pošilja v notranjo enoto. Ker se vlaga ne absorbira iz zraka v prostoru, je učinkovito vlaženje mogoče tudi pri bolj suhem zimskem zunanjem zraku.

Ururu: Naprava je opremljena s toplotno črpalko in vlažilnikom zraka, kar omogoča idealno ogrevanje. Podsistem za vlaženje Ururu oskrbuje 450 ml/h vode, kar je potrebno za zadostno vlaženje celotne velike dnevne sobe. V nasprotju s standardnim vlažilnikom zraka, ta notranja enota ni opremljena z rezervoarjem za vodo, temveč uporablja vlago, pridobljeno iz zunanjega zraka, zato ni potrebno imeti zaloge vode in zamudnega čiščenja. Ta lastnost odpravlja tudi skrb glede rasti bakterij in drugih mikroorganizmov.

Edinstven na trgu
 • Termografija prikazuje porazdelitev temperature na koži, 30 minut po vstopu v sobo
 • Vlažen zrak je toplejši
 • Zaradi suhega zraka se telo dejansko ohladi.
 • Z vlaženjem Ururu se boste počutili topleje, kot če bi višali nastavljeno temperaturo ogrevanja. Prav tako preprečuje nastanek suhe kože in vnetega grla, ter vzdržuje vlažnost, pri kateri virusi ne morejo
 • preživeti. Poleg tega se prihrani tudi energija.
 • Ko je zrak suh, čutiš hlad.
2. Sarara – razvlaževanje brez nepotrebnega hlajenja
 • V vlažnem zraku čutite toploto, tudi pri konstantni temperaturi
 • V razvlaženem zraku se počutite relativno hladneje
 • Termografija prikazuje porazdelitev temperature na koži, 30 minut po vstopu v sobo.
 • Vlaženje zraka vpliva na raven udobja tako pozimi, kot razvlaževanje poleti.
 • Nižja vlažnost zagotavlja udoben in suh zrak, tudi ko je konstantna temperatura.
 • Poleti je lahko visoka vlažnost okolja tudi kadar so povprečne temperature,kar povzroči da je v prostoru vroče in zatohlo.
 • Naša edinstvena enota Ururu Sarara zmanjšuje vlažnost v prostoru, pri čemer ohranja enakomerno sobno temperaturo. Ta funkcija preprečuje podhladitev, kar še posebej cenijo ljudje, ki so občutljivi na mraz. Poleg tega pa se doseže tudi prihranek energije.
3. Prezračevanje – svež zrak tudi pri zaprtih oknih

Za razliko od običajne klimatske naprave, sistem Ururu Sarara v prostor dovaja svež, klimatiziran zrak. Ururu Sarara je prvi sistem toplotne črpalke za stanovanja, ki lahko zaradi svoje zmogljive prezračevalne zmogljivosti 32 m3 /uro ustvari visok raven pretoka zraka v manj kot dveh urah, oziroma zapolni prostor s površino več kot 26 m2 s svežim zrakom. Poleg tega pa je vhodni zrak že na želeni temperaturi.

NOVA tehnologija razvlaževanja Ekodorai
Ta inteligentna tehnologija, z uporabo dela toplotnega izmenjevalnika, zmanjšuje vlažnost v prostoru, ne da bi vplivala na sobno temperaturo, kjer je notranja enota.

4. Čiščenje zraka – stalno čist zrak, brez alergenov

Zaradi Daikinove napredne tehnologije Flash Streamer, je povečana kakovost zraka, saj Ururu Sarara prečisti vstopni zrak. Zrak gre, med postopkom čiščenja, skozi predfilter za prah in cvetni prah, nato pa še skozi fotokatalitski filter za čiščenje, ki razgrajuje vonjave v zraku, kot so vonjave po cigaretah in vonjave po kuhanju. Nazadnje enota Flash Streamer dodatno obdela zrak z razgradnjo ostankov formaldehida, virusov in plesni. Flash Streamer: sprosti tok elektronov visoke hitrosti, z močno oksidacijo

Dezodorizacijski filter: vonjave se absorbirajo in razgradijo, še preden se pojavijo v prostoru.

5. Ogrevanje in hlajenje

Ururu Sarara ne ponuja le hlajenja poleti, temveč tudi zelo učinkovito ogrevanje pozimi.

Najmanjši vpliv na okolje

Najvišja učinkovitost zaradi napredne tehnologije za varčevanje z energijo, kot so nov kompresor, nov ventilator v notranji enoti, nov toplotni izmenjevalnik z manjšim premerom za energijo, toplotni izmenjevalnik za učinkovitejšo izmenjavo toplote, in dvojno sesanje za celotno območje.

Inteligentno oko za uporabo brez prepiha

Ni občutka hladnega prepiha. Če senzor gibanja inteligentnega očesa zazna prisotnost ljudi v prostoru, je pretok zraka preusmerjen zunaj območja njihovega bivanja.

Dvojni dovod zraka

Hitro vzpostavi udobno in enakomerno temperaturo
Enota lahko hitro vzpostavi stabilno temperaturo, tako da od zgoraj vpihuje topel zrak, od spodaj pa hladnejši.

Izboljšano pihanje zraka

Novo pihanje zraka z uporabo Coandovega učinka zagotavlja večji razpon pretoka zraka, ki zagotavlja popolno udobje v vseh kotih sobe.

 • Daljinski upravljalnik z enostavnim upravljanjem
 • Najpogosteje uporabljene funkcije se nahajajo na sprednji strani daljinskega upravljalnika
 • Prikazuje notranjo in zunanjo temperaturo ter vlažnost
 • Podsvetljeni gumbi za enostavno upravljanje v slabih svetlobnih pogojih
 • Dnevni časovnik za enostavno prilagajanje časa
 • Klimatsko napravo zaženite vsak dan ob istem času
 • Vsak dan ob istem času ustavite klimatsko napravo
 • Informacije o trenutni porabi energije
  Enota Ururu Sarara je lahko povezana s spletnim krmilnikom (oprema KKRP01A), ki vam omogoča spremljanje in nadzor sistema, s katere koli lokacije, in ob katerem koli času prek aplikacije ali interneta.
Najmanjši vpliv na okolje

Najvišja učinkovitost zaradi napredne tehnologije za varčevanje z energijo, kot so nov kompresor, nov ventilator v notranji enoti, nov toplotni izmenjevalnik z manjšim premerom za energijo, toplotni izmenjevalnik za učinkovitejšo izmenjavo toplote, in dvojno sesanje za celotno območje.

Ali ste vedeli, da…

Toplotne črpalke izkoristijo 80 % svoje energije iz obnovljivega vira: zunanjega zraka, ki je brezplačen in neizčrpan. Seveda toplotne črpalke za svoje delovanje prav tako porabljajo energijo (večinoma električno), vendar se ta proizvaja vse bolj iz obnovljivih virov energije kot so sončna energija, vetra in vodna energija, biomasa.

Učinkovitost toplotne črpalke je izražena v SCOP (sezonski Koeficient učinkovitosti) za ogrevanje in SEER (sezonsko razmerje energetske učinkovitosti) za hlajenje
NOVO
Sezonska učinkovitost: višja raven energetske učinkovitosti EU je za uresničitev svojih drznih okoljskih ciljev 20-20-20 uvedla minimalne zahteve glede učinkovitosti.

Direktiva o okoljsko primerni zasnovi, sistematično povečuje minimalne zahteve glede okoljske učinkovitosti, in spreminja način merjenja te učinkovitosti, da bi bolje odražal dejanske razmere.

Nova nalepka za sezonsko učinkovitost daje veliko bolj natančnejšo sliko dejanske pričakovane energetske učinkovitosti med ogrevalno ali hladilno sezono.

Dodana energijska nalepka je nova energijska nalepka v EU. Trenutni evropski energetski razred je bil uveden leta 1992 in se je sčasoma spreminjal. Potrošniki lahko primerjajo, ter posledično nakupujejo, na podlagi enotnih meril za označevanje. Novi energijski razredi so razvrščeni od A+++ do D v barvah od temno zelene (najbolj energetsko učinkovita) do rdeče (najmanj učinkovita). Informacije o novih oznakah, poleg novih razredov sezonske učinkovitosti za ogrevanje (SCOP) in hlajenje (SEER), vključujejo tudi naslednje letna poraba energije in raven hrupa. Te informacije uporabnikom omogočajo, da še bolj premišljeno odločijo, saj sezonska učinkovitost odraža učinkovitost klimatske naprave v celotni sezoni.

Pri doseganju večje energetske učinkovitosti in zmanjševanju vpliva na vpliv na okolje, uporabljamo novo hladilno sredstvo difluorometan ali R32. V primerjavi s standardnim hladilnim sredstvom R-410A, se R32 zlahka reciklira, kar zmanjšuje vpliv na okolje za 68 % (izmerjeno s potencialom globalnega segrevanja hladilnega sredstva GWP) in zagotavlja tudi večjo učinkovitost v kombinaciji z naprednimi tehnologijami, ki jih razvijamo. Na splošno ima manjši vpliv na okolje, kar neposredno vpliva na manjšo porabo električne energije.

 • Funkcije za varčevanje z energijo
 • Samodejno čiščenje filtra
 • Ročno čiščenje filtra ni potrebno
 • Krtača odstranjuje prah iz zračnega filtra
 • Prah se zbira v zbiralniku prahu
 • Stalno čisti filtri vzdržujejo stabilen pretok zraka in zmanjšajo porabo energije za približno 25 %.
 • Inteligentno oko

Varčevanje z energijo: Če po 20 minutah ni zaznanega gibanja, bo enota spremenila nastavljeno temperaturo na varčevanje z energijo in nazadnje popolnoma izklopila klimo.

Prilagodljiv nadzor

Notranjo enoto lahko preprosto upravljate z infrardečim daljinskim upravljalnikom, ki je priložen kot standardna oprema. Opremljena je tudi s tedenskim časovnikom, ki vam omogoča programiranje sedem dnevnega urnika s štirimi različnimi operacijami na dan.

Klimo Daikin Perfera lahko upravljate tudi s pametnim telefonom.
Preprosto se povežite z omrežjem Wi-Fi omrežjem in prenesite aplikacijo Daikin Residential Controller, da začnete ustvarjati popolnoma prijetno klimo za vaš dom.

NOVO! Upravljajte svoj sistem in uživajte v največjem udobju z uporabo glasu s katerim boste upravljali s klimo. Prek Amazon Alexe ali Google Assistanta lahko
upravljate glavne funkcije, kot so nastavitev temperature, načini delovanja, hitrost ventilatorja in še veliko več!

Prednosti:

 • Dostop do različnih funkcij za nadzor notranje klime
 • Upravljanje temperature, načina delovanja in čiščenja zraka
  in ventilatorjev z interaktivnim termostatom
 • Ustvarite različne urnike in načine delovanja
 • Spremljajte porabo energije

SVETOVANJE: 051 780 052