Pon-Sob: 08:00 - 20:00

Stopite v stik z nami.

Garancija

Na vse naše naprave in storitve.

Pokličite nas! 051 780 052

Pokličite našega svetovalca!

Klimatska naprava s toplotno črpalko

Vse klime v naši spletni ponudbi imajo toplotno črpalko.

Pri vprašanju kaj je učinkovitejše, klima s toplotno črpalko ali klasična toplotna črpalka, posamezniki pri iskanju optimalnih rešitev za ogrevanje in hlajenje svojih domov pogosto najprej primerjajo obe napravi.

Pojavi se vprašanje: “Kako se klimatske naprave s toplotno črpalko razlikujejo od klasičnih toplotnih črpalk?”, saj obe možnosti ponujata možnost ogrevanja in hlajenja, zaradi česar se pojavi vprašanje, katera izbira je boljša.

Razlika med toplotno črpalko in klimatsko napravo je velika, čeprav je klimatska naprava tehnično gledano vrsta toplotne črpalke zrak-zrak.

Običajna klimatska naprava se precej razlikuje od nizkotemperaturne ali visokotemperaturne toplotne črpalke zrak-voda.

Preden se poglobimo v prednosti posameznih sistemov, pa je ključnega pomena, da imamo najprej osnovno razumevanje njihovih razlik.

Imam vprašanje

Izberite tip klimatske naprave s toplotno črpalko

Stenske

Izbirajte med več kot 15 različnimi serijami stenskih klimatskih naprav.

Multi Split

Sistemi z 1 zunanjo zunanjo in večimi notranjimi enotami (do 6 notranjih enot).

Talne

Če imate težave s prostorom ali pa boste klimo uporabljali za ogrevanje.

Stropne

Odlične za hlajenje in optimalno distribucijo zraka po prostoru.

Kako deluje klimatska naprava s toplotno črpalko?

Klimatska naprava s toplotno črpalko v toplih razmerah deluje podobno kot hladilnik, saj želi znižati temperaturo zraka v zaprtem prostoru, toploto pa odvaja navzven, skozi zunanjo enoto.

Postopek vključuje gibanje zraka prek ohlajenega toplotnega izmenjevalnika v notranji komponenti, kjer hladilno sredstvo zajame toploto, potuje skozi kompresor in jo izloči na prostem prek toplotnega izmenjevalnika, ki se nahaja v zunanji komponent – zunanji enoti.

To zaporedje se nenehno ponavlja, kadar koli je klimatska naprava v delovanju in v načinu hlajenja.

V načinu gretja se cikel obrne, toploto črpa iz okolja, enako kot toplotna črpalka in za gretje s klimo veljajo enake skoraj enake zakonitosti, kot gretje s toplotno črpalko.
Paziti je treba na dejstvi, da moč in učinkovitost z nižanjem zunanje temperature klimi padata.

Kako deluje toplotna črpalka?

V hladnih razmerah toplotna črpalka črpa toploto iz zunanjih virov, kot sta zrak ali zemlja, in jo prenaša prek hladilnega sredstva. Segreto hladilno sredstvo se nato premika skozi toplotni izmenjevalnik in prenaša toploto na vodo. Ta se nato razdeli na različne izhodne naprave, kot so radiatorji, sistemi talnega ogrevanja, rezervoarji za toplo vodo ali enote fan coil.

Glede na to, da toplotna črpalka s povezavo z različnimi izhodnimi napravami učinkovito izpolnjuje zahteve za ogrevanje, pripravo tople vode in hlajenje, učinkovito deluje kot posrednik pri upravljanju potreb po uravnavanju klime v stanovanju.

Prednosti klimatske naprave s toplotno črpalko

Začetni stroški: V primerjavi s sistemi kot so toplotne črpalke, imajo klimatske naprave s toplotno črpalko pogosto nižje začetne stroške. Cene lahko nihajo glede na dejavnike, kot so blagovna znamka, velikost, zmogljivost in model. Klimatske naprave na splošno predstavljajo stroškovno učinkovitejšo možnost za potrebe ogrevanja in hlajenja.

Izboljšanje kakovosti zraka: Veliko sodobnih klimatskih naprav je opremljenih s specializiranimi filtri za čiščenje in filtriranje zraka, ki z odstranjevanjem onesnaževalcev, kot so alergeni (npr. cvetni prah) in virusi, izboljšujejo kakovost zraka v prostoru.

Enostavnejša nastavitev: Postopek namestitve klimatskih naprav s toplotno črpalko je običajno enostavnejši. Ne glede na to, ali gre za ogrevanje ali hlajenje, so potrebni le trije ključni elementi: notranja enota, zunanja enota in naprava za upravljanje, na primer daljinski upravljalnik ali aplikacija.

Prednost toplotne črpalke

Celovita rešitev: Toplotne črpalke služijo kot celovit sistem za potrebe gospodinjstva po ogrevanju, hlajenju (možnost priklopa notranje enote klime) in topli vodi. Ponujajo vsestransko rešitev, ki jo je mogoče prilagoditi in optimizirati za vsak dom, ne glede na to, ali gre za obstoječ objekt ali novogradnjo.

Trajnost in dolga življenjska doba: Toplotne črpalke so zasnovane kot bolj trajnosten in dolgoročen pristop za uravnavanje klime v domu, saj lahko po potrebi zagotavljajo ogrevanje, toplo vodo in hlajenje. Posebej učinkovite so ob izjemno mrzlih temperaturah.

Učinkovitost in stroškovna učinkovitost: Toplotne črpalke in klimatske naprave delujejo pretežno na obnovljive vire energije, uporabljajo približno 30 % električne energije in 70 % obnovljivih virov iz okolja kjer je zunanja enota klime postavljena. To pomeni, da lahko na vsak porabljen kilovat električne energije proizvedejo 3 do 4 kilovate obnovljive toplote iz zraka, kar pomeni 300 do 400 % večjo učinkovitost kot pri tradicionalnih sistemih na fosilna goriva ali elektriko. To znatno izboljšanje učinkovitosti lahko sčasoma privede do znatne donosnosti naložbe (odvisno od tega s čim se ogrevate sedaj)..

Izberite znamko klimatskih naprav s toplotno črpalko

Mitsubishi Klimatske Naprave

Japonski proizvajalec z vrhunsko kvaliteto in široko izbiro 8 različnih serij klimatskih naprav.

Daikin Klimatske Naprave

Japonske klime, kjer lahko izbirate med 9 serijami klimatskih naprav z vrhunsko kvaliteto.

Gree Klimatske Naprave

Klimatske naprave, ki so cenovno dostopne vsakemu in jih odraža z dobra kvaliteta – izbira med šestimi serijami.

Izbira med klimatsko napravo s toplotno črpalko in toplotno črpalko

Medtem ko so klimatske naprave učinkovite pri hlajenju določenih prostorov, toplotne črpalke ponujajo celovito rešitev za potrebe ogrevanja, tople vode in hlajenja v celotnem domu. Toplotne črpalke lahko vključujejo bolj zapletene postopke namestitve, medtem ko se klimatske naprave običajno ponašajo z enostavnejšimi in hitrejšimi namestitvami.

Klimatska naprava je toplotna črpalka zrak-zrak

Toplotna črpalka zrak-zrak, znana tudi kot klimatska naprava s toplotno črpalko, deluje kot vrsta toplotne črpalke z okoliškim zrakom kot virom energije. Njeno delovanje temelji na izkoristku toplote iz zunanjega zraka. Ta mehanizem se razlikuje od toplotne črpalke zrak-voda, ki je druga vrsta toplotne črpalke z zrakom kot virom energije. Toplotna črpalka zrak-voda je namenjena predvsem za ogrevanje radiatorjev, talnih ogrevalnih sistemov in zagotavljanje tople sanitarne vode.

Srce sistema klime s toplotno črpalko predstavlja zunanja enota, ki je na zunanji strani vaše nepremičnine. Ta enota je povezana z eno ali več notranjimi enotami, kar omogoča učinkovito distribucijo ogrevanja in hlajenja.

Učinkovitost toplotnih črpalk zrak-zrak je odlična saj za standardno delovanje samo 20% energije, potrebne za delovanje sistema, izhaja iz električne energije. Preostala energija se pridobiva iz okoliškega zraka, ki služi kot obsežen rezervoar obnovljive energije.

Eda glavnih prednosti klima naprav s toplotno črpalko je zmožnost vzdrževanja popolne temperature v vašem domu skozi celo leto, s čimer zagotavlja maksimalno udobje ne glede na vremenske razmere. Ti sistemi nudijo optimalno udobje čez različne letne čase in fleksibilnost nastavitve različnih temperatur v različnih prostorih, če bo nameščenih več notranjih enot. Ta funkcija je še posebej koristna za tiste, ki imajo  recimo raje toplejšo temperaturo v dnevni sobi in nižjo v spalnici.

Sistemi toplotnih črpalk zrak-zrak so zasnovani za enostavno uporabo, z enostavnimi daljinskimi upravljalniki ali aplikacijami, ki omogočajo nadzor od kjerkoli. So trajnostni in stroškovno učinkoviti, kar odpravlja skrbi glede visokih energetskih računov ali hude okoljske škode. Poleg tega je na voljo širok izbor notranjih enot, od stilskih modelov do diskretnih možnosti, ki se elegantno zlijejo z vašo notranjostjo.

Glede na posebne zahteve in preference se notranje enote lahko namestijo v strop, pritrdijo na steno ali postavijo na tla.

Primerjava: Klima naprave

Primerjali in testirali smo več kot 18 modelov in izbrali 5 najboljših. Preverite, katere!

Model
Uvrstitev
Energetski razred
Glasnost delovanja
Wifi upravljanje
Filtracija zraka
3D SenzorOgrevanje pri
Usmerjanje zraka
Barva
GarancijaKomentar strokovnjaka:
 
Mitsubishi
MSZ-AP
1. mestoA+++/A++19 dBDaS srebrovimi ioni
30 €
Ne–20/–10°CGor / dol
levo / desno
Bela3 letaNajboljše razmerje med kakovostjo, karakteristikami in ceno.
Mitsubishi
MSZ-LN
2. mestoA+++/A+++19 dBDaFiltracija Quad PlusDa–25/–15°CGor / dol
levo / desno
Bela, biserno bela, črna, rdeča3 letaNajnaprednejša Mitsubishijeva klima z ogromno funkcijami. Minus je nekoliko višja cena.
Daikin
Perfera
3. mestoA+++/A+++19 dBDaMultifiltracija Flash StreamerDa–15/–22°CGor / dol
levo / desno
Bela2 letiNapredna klima, po funkcijah primerljiva z Mitsubishi LN, z malo nižjo ceno. Minus je nekoliko zastarelo oblikovanje.
Mitsubishi
MSZ-EF
4. mestoA+++/A++19 dBDaS srebrovimi ioni
30 €
Ne–15°CGor / dol
levo / desno
Bela, črna, siva3 letaModerno oblikovanje z zelo solidnimi karakteristikami delovanja. Minus je nekoliko višja cena na račun modernejšega oblikovanja.
Gree
Amber Nordic
5. mestoA+++/A+++18 dBDaPlazma, ionizator, aktivno ogljeNe–30°CGor / dol
levo / desno
Bela2+3 leta
Gree
Fairy
6. mestoA++ /A+25 dBDaIonizatorNe–25°CGor / dol
levo / desno
Bela, srebrna, črna2+3 leta
Mitsubishi
MSZ-HR
7. mestoA++ /A+21 dBDa 60 €S srebrovimi ioni
30 €
Ne–10°CGor / dol
levo / desno
Bela3 leta
Mitsubishi
MSZ-FT
8. mestoA+++/A++19 dBDaS srebrovimi ioni
30 €
Ne–25°CGor / dol
levo / desno
Bela3 leta
Daikin
Sensira
9. mestoA++ /A+20 dBDa 35 €S srebrovimi ioniNe–15°CGor / dol
levo / desno
Bela2 leti
Daikin
Comfora
10. mestoA++ /A++20 dBDaS srebrovimi ioniNe–15°CGor / dol
levo / desno
Bela2 leti
Gree
Soyal
11. mestoA++ /A+++20 dBDaIonizatorDa–25°CGor / dol
levo / desno
Bela2+3 leta
Daikin
Emura
12. mestoA+++/A++19 dBDaS srebrovimi ioniDa–15°CGor / dol
levo / desno
Srebrna, matirano kristalno bela2 leti
Daikin
Stylish
13. mestoA+++/A+++19 dBDaDaikin Flash SteamerDa–15°CGor / dol
levo / desno
Bela, srebrna, črna, črni les2 leti

SVETOVANJE: 051 780 052