Pon-Sob: 08:00 - 20:00

Stopite v stik z nami.

Garancija

Na vse naše naprave in storitve.

Pokličite nas! 051 780 052

Pokličite našega svetovalca!

Klimatske naprave A+++

Na tej strani boste našli predstavitve klimatskih naprav z energetskim razredom A+++ proizvajalcev Mitsubishi, Daikin in Gree. Klime smo ločili glede na energetski razred in način ogrevanja (hlajenje / ogrevanje).

 

A+++ klimatske naprave imajo visok SCOP in SEER, ki sta podatka o učinkovitosti klime v različnih režimih delovanja.

Energetski razred

A +++

Klimatske naprave z energetskim razredom A+++ v načinu hlajenja.

Vse cene so z montažo in 9,5% DDV.

Klimatske naprave A+++

Hlajenje

V svetu klimatizacije predstavlja inverter tehnologija pomemben korak naprej pri doseganju v energijske učinkovitosti. Klimatske naprave z A+++ razredom v hladilnem načinu predstavljajo vrh klimatskih naprav in stremijo k proti bolj trajnostnim in stroškovno učinkovitim rešitvam klimatizacije.

Bistvo energijskega razreda klimatske naprave a+++ v hladilnem načinu

Energijski razred A+++ predstavlja vrh energijske učinkovitosti za elektronske naprave, vključno s klimatskimi napravami. V hladilnem načinu ta klasifikacija pomeni, da klimatska naprava porabi najmanjšo možno količino električne energije za vzdrževanje željene temperature, kar pomeni pomembne prihranke energije in zmanjšanje vpliva na okolje.

Vloga inverter tehnologije

Za doseganja tako visoke energijske učinkovitosti je najbolj pomembna inverter tehnologija. Tradicionalne klimatske naprave delujejo na sistem kompresorja s fiksno hitrostjo, ki se vklopi in izklopi, da vzdržuje želeno temperaturo. Ta pristop, čeprav učinkovit pri hlajenju, se izkaže za zelo neučinkovitega z vidika porabe energije. Nasprotno, klimatska naprava z inverterjem uporablja kompresor z prilagodljivo hitrostjo, ki natančno prilagodi svojo hitrost zahtevam hlajenja. To pomeni, da lahko vzdržuje želeno temperaturo brez stalnega cikliranja, kar vodi do znatno nižje porabe energije.

5 razlogov zakaj izbrati klimatske naprave A+++

  1. Prihranki Energije: Glavna prednost klimatskih naprav z oceno A+++ je znaten prihranek energije, ki ga nudijo. Z optimizacijo hitrosti kompresorja te enote porabijo manj električne energije v primerjavi s tradicionalnimi modeli, kar neposredno vpliva na račune za električno energijo in jih dela stroškovno učinkovite na dolgi rok.
  2. Vpliv na Okolje: Nižja poraba energije pomeni zmanjšane emisije toplogrednih plinov, kar prispeva k manjšemu vplivu na okolje. Ker postaja podnebna sprememba vse bolj pereča težava, je izbira energijsko učinkovitih aparatov, kot so klimatske naprave razreda A+++, korak proti bolj trajnostnemu načinu življenja.
  3. Udobje in Zmogljivost: Inverterska tehnologija ne samo, da prihrani energijo, ampak tudi poveča udobje. Z odpravo temperaturnih nihanj, ki so pogosti pri napravah brez inverterja, zagotavlja bolj konstantno notranjo klimo. Poleg tega te enote dosežejo želeno temperaturo hitreje in jo vzdržujejo z minimalnim hrupom, kar izboljšuje splošno udobje in izkušnjo.
  4. Dolgoročni Prihranki: Čeprav imajo klimatske naprave z inverterjem z oceno A+++ morda višjo začetno ceno, dolgoročni prihranki pri računih za elektriko in podaljšana življenjska doba enote zaradi zmanjšane obrabe predstavljajo finančno smotrno naložbo.
  5. Vsestranskost in Pametne Funkcije: Mnoge klimatske naprave z inverterjem so opremljene s pametnimi funkcijami, ki uporabnikom omogočajo, da prilagajajo nastavitve za optimalno učinkovitost.

Klimatske naprave z energetskim razredom A+++ v načinu ogrevanja.

Vse cene so z montažo in 9,5% DDV.

Klimatske naprave A+++

Ogrevanje

Energijska učinkovitost ogrevalnih sistemov je danes bolj pomembna kot kdaj koli prej, ne samo zaradi ekonomskega vidika, ampak tudi zaradi vpliva na okolje. Energijski razred A+++ v načinu ogrevanja predstavlja vrhunec te učinkovitosti in zagotavlja minimalno porabo energije pri maksimalni zmogljivosti ogrevanja. V primerjavi z nekaterimi drugimi vrstami ogrevanja, so stroški delovanja teh visoko učinkovitih A+++ sistemov lahko znatno nižji, kar omogoča velike prihranke na dolgi rok.

Mitsubishi Electricova serija LN (VGHZ varianta) predstavlja enega izmed takšnih sistemov. S tehnologijo Hyper Heating lahko Mitsubishi LN zagotavlja 100% ogrevalne zmogljivosti ogrevanja celo pri zunanji temperaturi –15°C, z zagotovljenim delovanjem do –25°C. To pomeni, da ne izgubi zmogljivosti ogrevanja tudi v najhladnejših zimskih mesecih, kar je ključno za tiste, ki živijo v hladnejših podnebjih. Žal pa lahko na energetski razred A+++ v načinu ogrevanja računate pri precej višjih zunanjih temperaturah.

Pri izbiri ustreznega sistema ogrevanja je ključnega pomena pogledati  na SCOP številko (sezonski koeficient učinkovitosti), ki prikazuje učinkovitost ogrevanja skozi celo sezono. Višja kot je ta številka, boljša je energetska učinkovitost sistema.

V današnjem času, ko so stroški energije vse višji in je vpliv na okolje vse bolj pomemben faktor, je izbira ogrevalnega sistema z visoko energetsko učinkovitostjo, kot je recimo Mitsubishi Electricova serija LN, pametna in odgovorna odločitev. Ne samo da zmanjšuje stroške, ampak prispeva tudi k zmanjšanju ogljičnega odtisa, kar je koristno tako za posameznika kot za planet.

SVETOVANJE: 051 780 052