Pon-Sob: 08:00 - 20:00

Stopite v stik z nami.

Garancija

Na vse naše naprave in storitve.

Pokličite nas! 051 780 052

Pokličite našega svetovalca!

[layerslider id=""]

051 780 052

Povpraševanje za Prenosne Klime brez cevi

Prenosne Klime brez cevi

Akcija 2018

Preverite prenosne naprave brez cevi po akcijskih cenah!

Prenosne klime brez cevi so evaporativne naprave, ki ne uporabljajo hladilnega postopka za hlajenje zraka. Ker ni kompresorja ali hladilnega plina za ohlajanje zraka, ni ustvarjenega vročega zraka in zato ni potrebe po odzračevalni cevi, kot je pri klasični prenosni klimi potrebno.Dejansko je edini gibajoči del znotraj prenosne klime brez odvodne cevi ventilator, ki običajno črpa manj kot 200 vatov električne energije. Primerjajte to s tipičnimi 2.000 vati, ki jih porabi klasična prenosna klima in takoj bo viden očiten prihranek pri porabi energije in seveda razlika pri stroških obratovanja.

NOVO V SLOVENIJI! IZREDNO TIHA KLIMA BREZ ZUNANJE ENOTE!

Pokličite 051 78 00 52!

Iščete klasično prenosno klimo s cevjo?

Kako deluje prenosna klima brez odvodne cevi?

Namig je v imenu, saj te naprave hladijo atmosfero z enostavnim (in ekonomičnim) izhlapevanjem vlage in ne z uporabo dragih in energijsko potratnih hladilnih procesov, ki jih uporabljajo klasične klimatske naprave.T

Razlaga celotnega procesa hlajenja z evaporizacijo:

  1. Ventilator vleče zrak v zadnji del enote prenosne klime
  2. Zrak prehaja skozi mokro porozno membrano, kjer vlaga izhlapi
  3. Nastane hlajen, vlažnen zrak z izpuhom ventilatorja na sprednji strani enote.
  4. Voila! Hladen zrak!

Večina sodobnih evaporacijskih prenosnih klim ima nadzorne plošče, ki vam omogočajo, da spremenite hitrost ventilatorja in hitrost izpuha zraka s čimer nadzorujete temperaturo v prostoru. Smer vetra krmilijo nihajne reže, ki se gibljejo od leve proti desni kot tudi navzgor ali navzdol.

Priročen časomer je pogosto vključen, ki ga lahko uporabljate čez noč in tako izklopite prenosno klimi po določenem času. Vse to je mogoče upravljati z daljinskim upravljalnikom pri večini modelov.

Slabosti klimatskih naprav brez cevi

Medtem ko ste lahko prijetno presenečeni nad nizkim stroškom obratovanja naprave brez odvodne cevi, ki lahko z lahkoto zmanjša temperaturo v sobi za 25 stopinj in ustreza zmogljivostim dražje klasične prenosne klime, obstaja ena večja pomanjkljivost.

Ko je vlažnost v ozračju visoka (nad približno 50%), se zmanjša učinkovitost izhlapevanja. To pa zato, ker notranja atmosfera postane bolj nasičena z vlago in se tako zmanjša ohlajevalni učinek izhlapevanja.

Če živite v območju z visoko vlažnostjo, se ti modeli na splošno ne priporočajo, ker njihova zmožnost ohlajanja prostora ni tako učinkovita kot pri kompresorskih klimah. Škoda, da je vas lahko vlažnost okolja v katerem živite prisili, da porabite več denarja, da ostanete ohlajeni, ampak to je kompromis, ki prihaja z življenjem v določenih podnebjih.

O Podjetju

Spoznajte KlimaNaprave.si

Specializirani smo za dobavo in servis klimatskih prenosnih naprav brez cevi različnih blagovnih znamk.

Pomembno nam je zagotavljanje najvišje kakovosti za stranke in ponosni smo na svoje dobro ime na področju klimatizacije. Prizadevamo si, da ohranimo dobro ime, ne glede na nalogo, saj vsem svojim strankam zagotavljamo profesionalnost in ažurnost.

9 USODNIH NAPAK pri izbiri klime

Najbolj pogoste napake, za katere morate vedeti. Vpišite svoj email naslov za brezplačen priročnik.

Svetovanje: 051 780 052